7 مورد از بهترین روش های تقویت ناخن بانوان

7 مورد از بهترین روش های تقویت ناخن در بانوان

تقویت ناخن در بانوان بسیار مهم است، وقتی ناخن‌های دست و پا سالم باشند در زیبایی دست‌ها و پاها تاثیرگذار است. اما متاسفانه بانوان به دلیل استفاده از مواد شوینده و یا کم خونی و همچنین کمبود سایر مواد معدنی دچار شکستگی ناخن و یا پوسته شدن ناخن می‌شوند. همچنین استفاده از مواد آرایش ناخن بی کیفیت گاهی می‌تواند از علت شکنندگی ناخن باشد. ما در این مطلب علل شکنندگی ناخن‌ها و راهکارهایی برای داشتن دست‌هایی با ناخن مقاوم را بیان کرده‌ایم.

چرا ناخن های دست و پا میشکند و آسیب میبیند؟

ناخن‌های شکننده به دو دسته تقسیم می‌شوند: خشک و شکننده یا نرم و شکننده. ناخن های خشک و شکننده نتیجه رطوبت بسیار کم است. ای ضعف و شکنندگی ناخن بیشتر به دلیل شستن و خشک کردن مکرر ناخن‌ها ایجاد می‌شود. از سوی دیگر، ناخن‌های نرم و شکننده در اثر رطوبت بیش از حد نیز ایجاد می‌شوند که اغلب در نتیجه قرار گرفتن بیش از حد در معرض مواد شوینده، پاک‌کننده‌های خانگی و پاک‌کننده‌های ناخن است. سایر علل شکنندگی ناخن عبارتند از:

  • سن: معمولاً با افزایش سن، ناخن‌ها تغییر می‌کنند و اغلب کدر و شکننده می‌شوند. در حالی که ناخن‌های پا معمولاً ضخیم‌تر و سفت‌تر می‌شوند، ناخن‌های دست اغلب رو به نازک‌تر شدن و شکنندگی می‌روند.
  • کمبود آهن: این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که بدن آهن کافی دریافت نمی‌کند که منجر به کاهش سطح گلبول‌های قرمز خون می‌شود. پزشک سطح فریتین را اندازه گیری کرده و در صورت پایین بودن آن مکمل تجویز می‌کند. البته باید قبل از هر چیزی به بررسی تفاوت کم خونی فقر آهن و تالاسمی بپردازید.
  • کم کاری تیروئید: علائم سطوح پایین تیروئید شامل ریزش مو، خستگی، افزایش وزن، یبوست، افسردگی و نهایتا شکنندگی ناخن‌ها می‌باشد.
  • سندرم رینود: این بیماری که با مشکلات گردش خون در اندام‌ها مشخص می‌شود، می‌تواند بر سلامت ناخن‌ها تأثیر بگذارد.

بهترین راهکار های تقویت ناخن در بانوان

برای اینکه ناخن‌هایتان به بهترین شکل ظاهر شوند ما در ادامه راهکارهایی را ارائه داده‌ایم که در عین سادگی بسیار کاربردی نیز هستند:

  • ناخن‌ها را خشک و تمیز نگه دارید: این کار از رشد باکتری‌ها در زیر ناخن‌های شما جلوگیری می‌کند. تماس مکرر یا طولانی مدت با آب می‌تواند در شکنندگی ناخن تاثیرگذار باشد. هنگام شستن ظروف، تمیز کردن یا استفاده از مواد شیمیایی خشن از دستکش لاستیکی با روکش نخی استفاده کنید.
  • بهداشت ناخن را به خوبی رعایت کنید: از قیچی یا گیره مانیکور تیز استفاده کنید. ناخن‌های خود را کوتاه کنید، سپس نوک آن‌ها را در یک منحنی ملایم با سوهان گرد کنید.
  • از مرطوب کننده استفاده کنید: هنگامی که از لوسیون دست استفاده می‌کنید، لوسیون را به ناخن‌ها و کوتیکول‌های (پوست‌های دور ناخن) خود نیز بمالید.
  • ناخن‌ها را کاور کنید: استفاده از یک سفت کننده ناخن به تقویت ناخن‌ها و جلوگیری از شکستن آن‌ها کمک می‌کند.

ویتامین های مورد نیاز برای تقویت ناخن در بانوان

کمبود مواد مغذی می‌تواند بر رشد و استحکام ناخن شما تأثیر بگذارد. برخی از مکمل‌ها و یک رژیم غذایی مغذی منجر به استحکام ناخن و سلامت آن می‌گردند. ناخن‌های شما می‌توانند چیزهای زیادی در مورد سلامتی شما بگویند. بستر ناخن دائماً باعث ایجاد بافت ناخن می‌شود و دریافت کافی ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی به رشد، تشکیل و استحکام سلول‌های جدید ناخن کمک می‌کند. تغییر در ظاهر، بافت یا شکل ناخن‌های شما می‌تواند نشان دهنده کمبود مواد مغذی باشد. در اینجا 8 ویتامین و مواد مغذی مهم برای حفظ سلامت ناخن‌ها آورده شده است.

مکمل بیوتین برای تقویت ناخن در بانوان

بیوتین یک ویتامین B کمپلکس است که به عنوان ویتامین B7، کوآنزیم R و ویتامین H نیز شناخته می‌شود. بیوتین به رشد سلول‌های سالم کمک کرده و به متابولیسم اسیدهای آمینه سازنده پروتئین که برای رشد ناخن ضروری هستند نیز کمک می‌کند. غذاها و مکمل‌های غنی از بیوتین در تقویت ناخن‌های شکننده تاثیر مثبت دارند.  کمبود این ویتامین به ندرت اتفاق می‌افتد، و در حالی که هیچ مقدار توصیه‌شده رژیم غذایی (RDA) برای بیوتین وجود ندارد، توصیه مصرف کافی برای بزرگسالان 30 میکروگرم در روز تعیین شده است. بیوتین بیشترین غلظت را در گوشت‌های اندام مانند جگر دارد، اما می‌توان آن را در زرده تخم مرغ، لبنیات، مخمر، ماهی قزل آلا، آووکادو، سیب‌زمینی شیرین، آجیل، دانه‌ها و حتی گل کلم نیز یافت.

سایر ویتامین های گروه B برای سلامت ناخن

سایر ویتامین‌های B نیز برای تقویت ناخن در بانوان مهم هستند. ویتامین B12 در جذب آهن و همچنین رشد گلبول‌های قرمز نقش دارد. هم آهن و هم B12 برای قوی و سالم نگه داشتن ناخن‌ها ضروری هستند. کمبود ویتامین B12 می‌تواند منجر به بوجود آمدن رنگدانه‌های آبی مایل به سیاه با رگه‌های تیره طولی مواج و رنگدانه‌های قهوه‌ای در ناخن شود. فولات یا ویتامین B9 با کمک به تشکیل گلبول‌های قرمز خون و رشد سلول‌های جدید برای رشد و سلامت ناخن‌ها مهم است. کمبود فولات می‌تواند باعث تغییر رنگدانه در ناخن‌های شما شده و آنها را شکننده کند. برای جلوگیری از کمبود، بزرگسالان به 2.4 میکروگرم ویتامین B12 و 400 میکروگرم فولات در روز نیاز دارند، اگرچه زنان باردار نیاز بیشتری دارند.

فولات را می‌توان در سبزیجات سبز تیره، مرکبات، لوبیا، نخود، عدس، آجیل، دانه ها و آووکادو یافت. از سوی دیگر، B12 عمدتاً در غذاهای حیوانی مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ و لبنیات یافت می‌شود، اگرچه می‌توان آن را در سایر غذاها و نوشیدنی‌ها غنی کرد.

استفاده از مکمل آهن برای تقویت ناخن

آهن مرکز گلبول‌های قرمز خون را تشکیل می‌دهد که اکسیژن را به اندام‌ها و تمام سلول‌های بدن، از جمله ناخن‌ها می‌رسانند. بدون آهن، اکسیژن به اندازه کافی به سلول‌ها منتقل نمی‌شود. از آنجایی که اکسیژن برای داشتن ناخن‌های سالم مورد نیاز است، کمبود آهن یا کم خونی می‌تواند منجر به برآمدگی‌های عمودی در ناخن های شما شود یا ناخن‌های شما ممکن است مقعر یا “قاشقی” شوند. میزان مصرف مکمل آهن بسته به سن و جنسیت بسیار متفاوت است. توصیه برای مردان 8 میلی گرم در روز است، در حالی که برای زنان 19 تا 50 ساله 18 میلی گرم در روز توصیه می‌شود.

پس از رسیدن زنان به سن 50 سالگی یا یائسگی، نیاز آهن آنها به 8 میلی گرم در روز کاهش می‌یابد. از طرفی بدن، آهن موجود در غذاهای حیوانی مانند گوشت گاو، مرغ، ماهی و تخم مرغ را بهتر از غذاهای گیاهی مانند سبزیجات با برگ سبز تیره، بادام زمینی، دانه‌ها، لوبیاها و سایر غذاهای غنی شده جذب می‌کند. با این حال، یک غذای غنی از ویتامین C همراه با منبع غذایی آهن گیاهی، جذب را بهبود می‌بخشد. به عنوان مثال، خوردن پرتقال و توت فرنگی در کنار سالاد اسفناج با لوبیا و دانه‌ها، جذب آهن را بهبود می‌بخشد.

مکمل سلامت ناخن منیزیم

منیزیم یک ماده معدنی است که در بیش از 300 واکنش در بدن شما نقش دارد، از جمله سنتز پروتئین، که برای رشد ناخن لازم است. برآمدگی‌های عمودی در ناخن‌های شما ممکن است نشانه کمبود منیزیم باشد. میزان مصرف منیزیم  برای مردان و زنان به ترتیب 400-420 میلی گرم و 310-320 میلی گرم در روز است. غلات کامل، به ویژه گندم کامل، منبع غنی منیزیم هستند. سبزیجات با برگ سبز تیره و همچنین کینوا، بادام، بادام هندی، بادام زمینی، ادامام و لوبیا سیاه نیز منابع خوبی هستند.

استفاده از مکمل ویتامین C برای تقویت ناخن بانوان

ویتامین C برای تولید کلاژن ضروری است، پروتئینی که به بسیاری از بافت‌ها شکل، استحکام و یکپارچگی می‌بخشد و عنصر سازنده ناخن، مو و دندان است. کمبود ویتامین C می‌تواند منجر به شکنندگی ناخن و همچنین کندی رشد ناخن شود. ویتامین C یک ماده مغذی ضروری است و نمی‌تواند توسط بدن تولید شود. مردان به 90 میلی گرم و زنان 75 میلی گرم در روز نیاز دارند. در حالی که تصور می شود مرکبات مانند پرتقال، توت فرنگی و کیوی بهترین منابع ویتامین C هستند، فلفل دلمه‌ای، سبزیجات سبز و گوجه فرنگی نیز سرشار از این ماده مغذی هستند. در واقع، فلفل دلمه‌ای قرمز بیش از دو برابر یک پرتقال ویتامین C دارد.

مصرف مکمل زینک برای تقویت ناخن ها

روی برای بسیاری از واکنش‌ها در بدن از جمله رشد و تقسیم سلول‌ها مورد نیاز است. ناخن ها از نوعی سلول تشکیل شده‌اند که به سرعت رشد کرده و تقسیم می‌شوند. به دلیل این تولید سریع، یک منبع ثابت زینک برای رشد سالم ناخن‌ها مورد نیاز است. مصرف ناکافی زینک می‌تواند به تخریب صفحه ناخن کمک کند و باعث پیدایش لکه‌های سفید روی ناخن شود. میزان مصرف روی برای مردان و زنان به ترتیب 11 و 8 میلی گرم در روز است. پروتئین‌های حیوانی مانند گوشت گاو، مرغ، ماهی و تخم مرغ منابع غنی زینک هستند. با این حال، سویا، نخود، لوبیا سیاه، مغزها (مانند بادام و بادام هندی) و دانه ها نیز حاوی آن هستند.

بهترین روش های نگهداری از ناخن ها

در این بخش راهکارهایی را برای تقویت ناخن در بانوان که بطور طبیعی می توانند رعایت کنند و ناخن هایی زیبا و محکم داشته باشند را آورده ایم:

  • دست‌های خود را بسیار تمیز نگه دارید.
  • ناخن‌های شما ظریف هستند، پس با آنها با ملایمت رفتار کنید.
  • ناخن‌های خود را مرتباً کوتاه کنید.
  • سلامت ناخن‌ها را بر بلند بودن آن در اولویت قرار دهید.
  • همیشه سوهان ناخن انجام دهید.
  • از ابزار ناخن (سوهان ناخن، ناخن گیر یا پک مانیکور) خود نیز مراقبت کنید.
  • کوتیکول‌های ناخن را نکنید.
  • از لاک‌های محافظ و تقویتی برای ضخامت و سلامت ناخن استفاده کنید.
  • از هر محصولی برای تقویت و یا زیبایی ناخن استفاده نکنید.
  • برای جلوگیری از شکستگی ناخن از تاپ کت استفاده کنید.
  • از اکریلیک یا ژل به مقدار کم استفاده کنید.
  • دست‌ها و ناخن‌های خود را مرتب مرطوب کنید.
  • غذاهای غنی از پروتئین بخورید.

آشنایی با بهترین مکمل تقویت ناخن نوتریفورت

یک مکمل مناسب بایستی حاوی ویتامین‌های ضروری ناخن اعم از زینک و آهن باشد تا به استحکام ناخن کمک کند. مکمل هیرایز نوتریفورت علاوه بر دارا بودن این ویتامین‌ها دارای 6 ویتامین ضروری برای تقویت و استحکام ناخن می‌باشد و همچنین یک آنتی اکسیدان قوی برای ناخن‌ها است. این مکمل علاوه بر تاثیر باورنکردنی در تقویت و زیبایی ناخن‌ها، در طراوت و شادابی پوست و مو هم تاثیر گذار است.

جمع بندی

سن، کم کاری تیروئید و کمبود آهن به بانوان ناخن‌هایی شکننده و نازک را می‌دهد. از طرفی ارتباط مستقیم با مواد شوینده نیز در این امر اثرگذار است. رعایت رژیم غذایی مناسب، استفاده از دستکش پلاستیکی با روکش نخی، کاور کردن ناخن و همچنین استفاده از مکمل تقویت کننده ناخن‌ها می‌تواند از این عارضه جلوگیری کند و استکام ناخن را بالا ببرد. توجه داشته باشید همیشه داشتن ناخن‌هایی سالم از ناخن‌هایی بلند اما شکننده و نازک مهم‌تر است.

منابع

منبع یکم

جدیدترین مطالب بلاگ

18 دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed