مکمل آهن برای زنان

مکمل آهن برای زنان چرا خانم‌ها به آهن بیشتری نیاز دارند؟

آهن یکی از مواد معدنی ضروری برای حفظ سلامت بدن است که نقش مهمی در تولید گلبول‌های قرمز و انتقال اکسیژن در بدن دارد. اما زنان به دلایل فیزیولوژیکی خاص خود، نیاز بیشتری به آهن دارند. از دست دادن خون در دوران قاعدگی، بارداری، شیردهی و حتی رژیم‌های غذایی خاص می‌تواند باعث کمبود آهن و افزایش خطر ابتلا به کم‌خونی فقر آهن شود. این کمبود می‌تواند منجر به خستگی، ضعف، کاهش تمرکز و حتی مشکلات قلبی شود. در این مقاله، به بررسی اهمیت آهن برای زنان، علائم کمبود آن، شرایطی که مصرف مکمل‌های آهن ضروری می‌شود و بهترین نوع مکمل آهن برای زنان می‌پردازیم.

چرا زنان بیشتر از مردان به آهن نیاز دارند؟

نیاز آهن، به ویژه در رابطه با تفاوت‌های جنسیتی بحث برانگیز است. زنان معمولاً به دلیل عوامل فیزیولوژیکی متعددی از جمله:

1.از دست دادن خون قاعدگی

زنان در سنین باروری در طول قاعدگی از دست دادن منظم خون را تجربه می‌کنند که باعث تخلیه ذخایر آهن می‌شود. مقدار از دست رفته در هر فرد متفاوت است، اما دوره‌های مکرر یا سنگین (منوراژی) به طور قابل توجهی خطر کمبود آهن و کم‌خونی را افزایش می‌دهد.

2.خطر بیشتر کمبود آهن

به دلیل قاعدگی و به طور کلی ذخایر آهن پایه پایین در مقایسه با مردان، زنان بیشتر مستعد ابتلا به کم خونی فقر آهن هستند. این وضعیت منجر به خستگی، ضعف و اختلال در عملکرد شناختی می‌شود.

3.افزایش نیاز به آهن در دوران بارداری

زنان باردار به میزان قابل توجهی آهن بیشتری برای حمایت از رشد جنین، افزایش حجم خون و رشد جفت نیاز دارند. کمبود آهن در دوران بارداری می‌تواند منجر به عوارضی مانند زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد شود.

4.تفاوت های غذایی

زنان ممکن است غذاهای غنی از آهن، به ویژه آهن هِم (از منابع حیوانی) را در مقایسه با مردان کمتر مصرف کنند. علاوه بر این، برخی از انتخاب‌های غذایی (مانند رژیم های گیاهخواری یا گیاهخواری) ممکن است نیاز به مکمل آهن را افزایش دهد.

5.تفاوت جذب و متابولیسم

بدن زنان به دلیل تأثیرات هورمونی، جذب آهن را متفاوت تنظیم می‌کند و ممکن است برای جبران تلفات، نیاز به جذب آهن بیشتری از رژیم غذایی خود داشته باشند.

کمبود آهن در زنان چه علائمی دارد؟

کمبود آهن می‌تواند منجر به طیف وسیعی از علائم در زنان شود که بر سطح انرژی روزانه، عملکرد شناختی و سلامت کلی آنها تأثیر می‌گذارد. علائم رایج کمبود آهن در بانوان عبارتند از:

1.خستگی و ضعف

یکی از اولین و شایع‌ترین علائم کمبود آهن احساس خستگی و ضعف بدن است. به دلیل کاهش انتقال اکسیژن به ماهیچه‌ها و بافت‌ها، منجر به کاهش سطح انرژی می‌شود.

2.پوست رنگ پریده

کمبود هموگلوبین در گلبول‌های قرمز می‌تواند باعث رنگ پریدگی قابل توجهی به خصوص در صورت، داخل پلک‌ها و ناخن‌ها شود.

3.تنگی نفس

کاهش سطح اکسیژن در خون، قلب را مجبور می‌کند تا سخت‌تر کار کند و حتی در حین فعالیت‌های خفیف نیز دچار تنگی نفس می‌شود.

4.سرگیجه و سردرد

مغز اکسیژن کمتری دریافت می‌کند و باعث سردرد و سرگیجه مکرر می‌شود، به‌ویژه در هنگام ایستادن سریع.

5.سردی دست و پا

گردش خون ضعیف به دلیل تعداد کم گلبول‌های قرمز خون می‌تواند منجر به سردی مداوم اندام‌ها شود.

6.ناخن های شکننده و ریزش مو

ناخن‌های نازک و ضعیفی که به راحتی می‌شکنند، همراه با ریزش بیش از حد مو، می‌تواند نشانه‌ای از کمبود آهن باشد.

7.هوس های غیرمعمول (پیکا)

برخی از زنان ممکن است به مواد غیر مغذی مانند یخ، خاک رس یا خاک (وضعیتی به نام پیکا) تمایل پیدا کنند.

8.سندرم پای بی قرار

یک علامت رایج که در آن زنان میل غیرقابل کنترلی برای حرکت دادن پاهای خود به خصوص در شب تجربه می‌کنند که منجر به اختلال در خواب می ‌شود.

9.افزایش ضربان قلب یا ضربان قلب نامنظم (تپش قلب)

قلب برای جبران سطوح پایین اکسیژن باید سخت‌تر پمپاژ کند، که می‌تواند منجر به تپش قلب قابل‌توجه یا ضربان قلب نامنظم شود.

10.تمرکز ضعیف و تحریک پذیری

عملکردهای شناختی می‌توانند تحت تأثیر قرار گیرند و منجر به مشکل در تمرکز، مشکلات حافظه و افزایش تحریک پذیری شوند.

مکمل آهن برای زنان در چه شرایطی ضروری است؟

مصرف مکمل آهن برای زنان در شرایط مختلف که سطوح آهن برای رفع نیازهای بدن کافی نیست، بسیار مهم است. شرایط کلیدی برای بانوان که نیاز به مکمل آهن دارند عبارتند از:

1.دوران بارداری و پس از زایمان

در دوران بارداری، حجم خون زنان به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد و برای حمایت از جنین و جفت در حال رشد به آهن بیشتری نیاز دارد.

کمبود آهن در دوران بارداری خطر زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و عوارض مادری را افزایش می‌دهد.

زنان پس از زایمان همچنین ممکن است برای جبران خون از دست رفته در طول زایمان نیاز به مکمل آهن داشته باشند.

2.خونریزی شدید قاعدگی (منوراژی)

زنانی که خونریزی قاعدگی بیش از حد دارند، هر ماه مقدار قابل توجهی آهن از دست می‌دهند و این باعث می‌شود که آنها مستعد کم‌خونی ناشی از فقر آهن باشند.

مصرف منظم مکمل‌ها می‌تواند به حفظ سطح کافی آهن و جلوگیری از خستگی، ضعف و سرگیجه مرتبط با کم‌خونی کمک کند.

3.کم خونی فقر آهن

زنان مبتلا به کم خونی فقر آهن برای بازگرداندن سطح هموگلوبین و جلوگیری از عوارضی مانند خستگی مزمن و اختلال در عملکرد شناختی نیاز به مکمل دارند.

این امر به ویژه در زنانی که دریافت آهن ناکافی از رژیم غذایی یا جذب ضعیف آهن دارند، شایع است.

4.رژیم های گیاهخواری و وگان

رژیم‌های غذایی گیاهی فاقد آهن هِم (قابل جذب ترین نوع آهن موجود در محصولات حیوانی) هستند.

زنانی که از رژیم‌های گیاهخواری یا وگان پیروی می‌کنند ممکن است برای تامین آهن مورد نیاز روزانه خود به مکمل‌های آهن نیاز داشته باشند.

5.اهدای مکرر خون

اهداکنندگان منظم خون با هر اهدای خون، آهن بدن خود را از دست می‌دهند که می‌تواند به مرور زمان منجر به کاهش سطح هموگلوبین شود.

زنانی که به طور مکرر خون اهدا می‌کنند باید وضعیت آهن خود را کنترل کنند و در صورت نیاز مکمل مصرف کنند.

6.ورزشکاران استقامتی

زنانی که درگیر فعالیت بدنی شدید، مانند دویدن در مسافت طولانی هستند، ممکن است از طریق تعریق و خونریزی گوارشی افزایش آهن از دست بدهند.

مکمل آهن به جلوگیری از کاهش عملکرد و خستگی ناشی از کمبود ذخایر آهن کمک می‌کند.

7.اختلالات گوارشی و مشکلات سوء جذب

شرایطی مانند بیماری سلیاک، بیماری کرون و بیماری التهابی روده (IBD) می‌توانند جذب آهن را مختل کنند.

زنانی که تحت عمل جراحی بای پس معده قرار گرفته‌اند یا از اختلالات مزمن دستگاه گوارش رنج می‌برند، اغلب نیاز به مکمل آهن دارند.

8.پیری و یائسگی

اگرچه نیاز به آهن پس از یائسگی به دلیل قطع قاعدگی کاهش می‌یابد، برخی از زنان یائسه با رژیم غذایی نامناسب یا بیماری‌های مزمن ممکن است همچنان به مکمل آهن نیاز داشته باشند.

بهترین مکمل آهن برای زنان کدام است؟

آیرون پلاس نوتریفورت با تامین 30 میلی گرم آهن به همراه 12 ویتامین ضروری تولید شده است. این محصول دارای طعم شکلات می‌باشد و با آهن بیس گلیسینات ساخته شده است از طرفیبه علت آنکه سافت ژل بدون قند می‌باشد در افراد مبتلا به دیابت و یا افرادی که تحت رژیم تغذیه‌ای خاصی هستند، قابلیت استفاده دارد.

این محصول یک فرآورده مناسب برای زنان مبتلا به کم‌خونی فقر آهن هستند می‌باشند. چرا که کم‌ترین عوارض گوارشی را به همراه داشته و برای دوران قاعدگی نیز گزینه بسیار مناسبی می‌باشد چون منجر به فعال نگه داشتن سیستم عصبی می شود.

آیرون پلاس نوتریفورت به دلیل دارا بودن ویتامین ب12 نیز برای زنان ورزشکار مناسب است چرا که سطح انرژی را بالا نگه می‌دارد و به دلیل وجود فولیک اسید نیز منجر به تشکیل گلبول‌های قرمز بسیار سالم و خوب می شود.

جمع بندی

کمبود آهن در زنان یک مسئله رایج است که می‌تواند تأثیرات منفی زیادی بر سلامت عمومی، انرژی و کیفیت زندگی آن‌ها داشته باشد. از آنجایی که زنان به دلایل مختلفی مانند قاعدگی، بارداری و شیردهی نیاز بیشتری به آهن دارند، توجه به دریافت کافی این ماده معدنی از طریق رژیم غذایی یا مکمل‌های آهن ضروری است. انتخاب یک مکمل آهن مناسب، مانند آیرون پلاس نوتریفورت، که جذب بالایی داشته و عوارض گوارشی کمتری ایجاد کند، می‌تواند به حفظ سلامت و بهبود عملکرد بدن کمک کند. بنابراین، زنان باید با آگاهی کامل از نیازهای بدن خود، سطح آهن خود را بررسی کرده و در صورت نیاز، با مشورت پزشک از مکمل‌های مناسب استفاده کنند.

منابع:    منبع اول    منبع دوم

جدیدترین مطالب بلاگ

1 دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed